maandag 9 februari 2009

2008 was een recordjaar voor Belgisch online toerisme

Ik las net in Het Laatste Nieuws dat 2008 een recordjaar was voor Belgisch online toerisme. De gemiddelde aankoop op Belgische toerismesites steeg in 2008 van 229 tot 243 euro. Dat berekende Ogone, een Europese dienstverlener voor het verwerken van online betalingen bij onder meer Jetair en Connections. Ook het aantal transacties steeg het voorbije jaar. In 2007 telde Ogone nog 2,9 transacties per minuut, vorig jaar waren dat er 3,1 per minuut.

Dat is opmerkelijk, want de gemiddelde waarde per aankoop op alle online winkels daalde het afgelopen jaar. In 2007 werd gemiddeld 110 euro besteed, terwijl dat vorig jaar daalde tot 92 euro. Volgens het onderzoek van Ogone bewijst dat de baanbrekende rol van het Belgisch online toerisme.

Dit is een zeer duidelijke trend: meer online reservaties! De wereld evolueert, het internet is er en het beheerst een zeer groot deel van de markt. Het is eenvoudig om van bij je thuis uit, je reis te boeken. Natuurlijk blijft er altijd een gedeelte van de markt trouw zijn vakantie bij de reisagent boeken, wat zeer vertrouwd en betrouwbaar is. Dus wie zijn reis via internet wil boeken kan dat, en zo zijn er meer en meer mensen, maar wie toch de zekerheid van een reisbureau verkiest kan dat ook.

Geen opmerkingen: