zaterdag 29 november 2008

De gevolgen van de crisis

In mijn vorig artikel vermeldde ik al dat ik benieuwd ben naar wat de financiële crisis brengen zal. Toen ik dus hoorde wat de Wereldtoerismeorganisatie zondag voorspelde over het toerisme, dacht ik onmiddellijk: “Dit is een perfect onderwerp om een nieuw artikel te maken op mijn blog”

Hun uitspraak luidde als volgt: “De financiële crisis remt de groei van het internationale toerisme af. Die groei zal in 2008 beperkt blijven tot 2 procent en in het beste geval op nul uitkomen in 2009. Na vier topjaren gaat het toerisme door een van de diepste dalen in zijn geschiedenis”

Ondanks de crisis behoudt de organisatie haar langetermijnvoorspelling van 1,6 miljard toeristen in 2020.

De crisis heeft dus veel gevolgen maar positief is toch dat toerisme er waarschijnlijk als eerste er ook weer bovenop komt. De toerismesector wordt net als andere industrieën getroffen door de crisis, maar in mindere mate. Als de activiteit opnieuw wat aanwakkert zal het toerisme als eerste weer wat opbloeien.

Laat ons nog wat positiefs zien in de financiële crisis.
Er wordt niet minder gereisd, maar voor kortere periodes en dichter bij huis. Er komt meer toerisme in eigen land of in de buurlanden. Het toerisme kort bij huis is zeker de moeite waard en kan een stimulans gebruiken. Aangezien de mensen nu met een kleiner budget reizen, zullen de lowcostmaatschappijen hiervan de vruchten plukken.

De conclusie is dat in afwachting tot betere financiële tijden we het best kunnen genieten van onze eigen omgeving en van het goedkoper toerisme dat daarom niet minderwaardig is.

2 opmerkingen:

schorpioen60 zei

Hallo Leen,

Ik ben zelf een lowbudgetreiziger...en ik moet zeggen dat het over 't algemeen reuze meevalt. Ik ben verleden week nog op weekend geweest naar onze noorderburen, meer bepaald Amsterdam. We verbleven in een AC hotel en dat was meer dan zijn geld waard. Mijn vriend boekte dit via internet met een speciale actie. Zoals je zei...uitkijken naar de speciale acties en je kan toch op vakantie!
Nog veel succes met je studies en alles wat je nog onderneemt zoals deze blogsite.

In liefde en licht en kracht.
Chris (levensschool bij Evi)

de Veroo zei

Leen, dit zien er allemaal heel leuke artikels uit, met een stevige toeristische basis. Doe zo verder!

Ik ben het eens met dit artikel waarin je mooi de gevolgenen van de crisis uitlegd. Graag zou ik er aan toe willen voegen dat, zoals je al zei, toerisme er als eerste positief zal uitkomen. Ik denk dat de reden hiervoor is dat toerisme steeds 2 kanten te bieden heeft. Tijdens deze crisis zijn bepaalde reizen minder aantrekkelijk, MAAR andere reizen krijgen dan weer meer aandacht zoals vakantieparken e.d. . Zo zie je maar, toerisme is een vicieuze cirkel, een mes dat aan twee kanten snijdt!