zondag 28 december 2008

Online reisgedrag


In de Infotravel nr. 48 las ik dat drie op de vier reizigers de vlucht naar de reisbestemming online reserveren. Ook het verblijf wordt vaak, apart, online vastgelegd, zo blijkt uit onderzoek van InSites Consulting in samenwerking met Living Tomorrow. Een en ander brengt met zich mee dat meer dan de helft van de mensen vlucht en verblijf afzonderlijk boeken. Reizigers gebruiken internet om hun reis te boeken, maar ook om op zoek te gaan naar informatie over de bestemming. Mensen die nog altijd offline boeken, doen dat vooral omdat ze het fysieke contact met de mensen van het reisbureau belangrijk vinden. Maar ook veiligheid en technische storingen blijken een barrière. Hieronder vindt u een verduidelijking met cijfers.

1. Zoekt informatie voor zijn vakantie op internet 77%
2. Flight-only-tickets online reserveren 75%
3. Logies online reserveren 67%
4. Leest online beoordelingen over vakantiebestemmingen 52%
5. Reserveren verblijf en vlucht als pakketreis 45%
6. Reserveren hun pakketreis online 30%
7. Reserveren reis- of annuleringsverzekering online 25%

Deze cijfers zeggen heel veel, maar toch blijft er een groot deel van de markt over dat nog altijd in het reisbureau hun vakantie boekt. Het is een hele vooruitgang dat zoveel mensen internet als hulpmiddel gebruiken, om informatie te zoeken maar ook om te boeken. Maar de zekerheid van het reisbureau blijft toch voor velen belangrijk. Dus reisagenten, wees voorbereid op de klanten, ze weten veel (dankzij het internet) maar help ze professioneel verder zodat ze trouwe klanten blijven. Het directe contact, de veiligheid en jouw kennis en vakkundigheid zijn belangrijk voor hen!

2 opmerkingen:

aline zei

Dynamic packaging voor doe-het-zelvers, zo zou je dit misschien best kunnen omschrijven. Het reserveren via internet is een geweldige uitvinding maar het grote gevaar is toch nog dat er altijd dingen kunnen mis gaan. En dan komen de problemen. Als je via de reisagent boekt heb je toch nog altijd de zekerheid dat er iemand klaar staat voor jou in geval van nood.

barvee zei

Dag Leen,

Ik vind niet direct een contactadres dus maar op deze manier:

Bij je volgwebsites misschien 2 tips:
www.zomerbrochure.be
www.reisfanaten.be
:)

Heb je soms zin om voor ons een aantal artikels te schrijven? Tevens zijn wij op zoek naar mensen die voor ons brochures willen uitschrijven voor zomerbrochure.be
Be je zelf kandidaat of ken je mensen dan kunnen ze contact opnemen met ons op info@zomerbrochure.be
Dit hoeft uiteraard niet gratis te zijn.